Előadóként szerepeltünk a Jubileumi Akusztikai Szakmai Napon – interton
Akusztikai Szakmai Nap

Előadóként szerepeltünk a Jubileumi Akusztikai Szakmai Napon

2022. május 20-án a Herman Ottó Intézet konferenciaközpontjában került megrendezésre a Jubileumi Akusztikai Szakmai nap az OPAKFI (Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület) szervezésében. Az INTERTON Group képviseletében Balogh Géza tartott előadást „Az elektroakusztika elmúlt 10 éve” címmel.

Az előadáson többek között szó volt az elmúlt 10 év változásairól és arról, hogyan látjuk mi ezeket a változásokat az INTERTON Group 32 éves tervezési és kivitelezési tapasztalatai alapján. Sorra vettük, hogy miben nyilvánulnak meg ezek a változások, például a digitalizáció mértékének növekedése a hangtechnikai eszközök területén, az erősítők és hangsugárzók fejlesztésének új iránya, valamint az IT egyre erősödő dominanciája.

Akusztikai Szakmai Nap


Nem maradhattak ki a sorból a különböző modellező szoftvereket sem, illetve néhány gondolat arról, hogy míg régen a kis hangosítások voltak jellemzők, amik sziget üzemben kerültek kialakításra, addig ma a megnövekedett számítási kapacitásnak köszönhetően a komplex AV rendszerek, immerzív terek hódítanak.

Az előadás végén a jövőről, a fejlődésről esett szó. Utóbbi világviszonylatban kétségtelen, ám hazai viszonylatban minimum kérdéses! Mi az INTERTON Group-nál többek között a széles közönség számára elérhető oktatásokkal és képzésekkel (INTERTON Egyetem és INTERTON Egyetem Labor), cégcsoporton belüli képzésekkel, valamint gyártói és egyéb képzéseken való részvétellel segítjük a fejlődés folyamatát.