Az INTERTON Group kivitelezte az Eiffel Műhelyház vizuáltechnikai rendszerét – interton
Eiffel Műhelyház vizuáltechnikai rendszer

Az INTERTON Group kivitelezte az Eiffel Műhelyház vizuáltechnikai rendszerét

Az INTERTON Group 2019-ben kapott megbízást a létesítmény komplex audiovizuális rendszereinek, ezen belül a vizuáltechnikai, illetve Digital Signage rendszerek kivitelezésére. Ezek a rendszerek alapvetően határozzák meg a létesítmény korszerűségét, használhatóságát és gazdaságos üzemeltethetőségét, így fontos feladat hárult az INTERTON Group tervező és kivitelező csapatára.

A létesítmény elsősorban színpadi próbáknak ad helyet, ám a telepített rendszerek műszaki színvonala megegyezik a színházi rendszerekével. A létesítmény fő jellemzője a multifunkcionalitás, ezért a telepített eszközök mobilisak, rugalmasak és komplexek, így illeszkedve a felmerülő igényekhez.

A vizuáltechnikai szekció részét képezi három videoprojektor. A színházterem fő vetítője (Christie) 25 000 ANSI Lumen fényerővel és WUXGA felbontással rendelkezik, mellyel a vetítés, mint fő műsorelem is megvalósítható. A színpadi díszletvetítő (Christie) 17 400 ANSI Lumen fényerővel és szintén WUXGA felbontással bír, ez az eszköz gondoskodik a különböző produkciók látványvilágának kiegészítéséről. Ezeken kívül a mobil vetítésekhez rendelkezésre áll egy 5000 ANSI Lumen fényerejű, WUXGA felbontással rendelkező projektor (NEC) is. A vetítők meghajtását a legmodernebb MacPro számítógép végzi, mely szünetmentes tápegységet is kapott. A fő vetítőhöz és a mobil projektorhoz tartozik egy-egy keretes AV Stumpfl mobilvászon. Mindegyik projektor cserélhető lencsékkel rendelkezik, így biztosítva széles alkalmazási lehetőséget. A felhasználás sokszínűsége miatt minden eszköz mobilis és függesztőkerettel ellátott, így biztosítható a létesítmény igényeihez szükséges multifunkcionalitás.

A létesítmény része egy videostúdió is, ahol a különböző produkciókat és eseményeket rögzíthetik és szerkeszthetik. A stúdió a legmodernebb Apple MacPro számítógéppel, különböző szerkesztő szoftverekkel, 4K-s monitorral, illetve korszerű hang- és videokártyával került felszerelésre. Szintén a rendszer része a proszcénium nyílás fölött elhelyezett, 4×1 méteres, 2,6mm pixeltávolságú Expromo LED fal, amely a produkciókhoz tartozó feliratokat jeleníti meg. A LED fal szintén mobil kialakítással rendelkezik, így sokrétűen felhasználható.

A Digital Signage rendszer 2×2 méteres, ultra narrow bezel LCD falat, mobil állványokra helyezett, beépített médialejátszóval (Content Management System) rendelkező LG Digital Signage kijelzőket, mobil projektorokat és a vezérléshez szükséges laptopot tartalmaz. A rendszer segítségével közérdekű információk, reklámok, műsorajánlók jeleníthetők meg, ezen kívül lehetővé teszi többek között a tartalmak rendszerezését, bejátszások rendjének, időpontjának beállítását és a megjelenítő eszközök távoli ellenőrzését.

Az INTERTON Group több, mint harminc éves audiovizuális rendszerépítési tapasztalata, a csoport által forgalmazott világszintű csúcstechnológiák és saját szabadalmak alkalmazása garantálja megrendelőink számára a reális ár-érték arány elérését. Biztosak vagyunk benne, hogy az Eiffel Műhelyház rendszerei hosszú éveken keresztül segítik majd az üzemeltetők és művészek munkáját.

Fotó: Rákossy Péter