Az INTERTON Group kivitelezte a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia hangrendszerét – interton
Kosárlabda Akadémia

Az INTERTON Group kivitelezte a Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia hangrendszerét

A Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia több ezer fiatal számára biztosít sportolási lehetőséget. A létesítmény célja a nemzetközi szintű játékosok nevelése a magyar női és férfi válogatott számára.

Az akadémia hangrendszerével szemben támasztott egyik legfontosabb szempont a jó beszédérthetőség volt és relatíve szűk költségvetésből kellett jó műszaki megoldást biztosítanunk. Ennek kivitelezése nem egyszerű feladat, hiszen a csarnok „kemény” visszaverő felületekkel határolt, így az utózengési ideje nagy. Az optimális eredmény elérése érdekében TOA HX-5B típusú hangsugárzókkal terveztük meg a rendszert, amelyek összesen egy 24 darabos nagyteljesítményű vonalsugárzót valósítanak meg, ezáltal páratlanul javítva a lesugárzási tulajdonságokat.

A lelátó, illetve a pályahangosítás meghajtásáért 2 db négycsatornás, csatornánként 2 kW csúcsteljesítmény leadására képes, D-osztályú, beépített DSP-vel rendelkező QSC PLD4.5 végerősítő felel. Az erősítők az analóg jelet a stúdióban elhelyezett Yamaha TF1 digitális keverőpultból kapják, ám ha a bírói padlócsatlakozó kapcsolóját felkapcsoljuk, közvetlenül az ott csatlakoztatott eszköz hangja szólal meg. A keverőpulthoz tartozik egy Yamaha TIO1608D digitális stagebox is, amely egy mobil rack-ben került elhelyezésre, illetve a keverőpulttal összeköttetésben állnak a padlóban elhelyezett hangtechnikai csatlakozók, illetve a bejátszó eszköz.

Bízunk benne, hogy a létesítményben telepített rendszer hosszú ideig jó szolgálatot tesz és rengeteg feledhetetlen pillanat kommunikációjához járul majd hozzá.