Az INTERTON Egyetem MIAMI rendezvényen bemutatjuk: A mesterséges intelligencia közeljövője – avagy: a bunyó folytatódik – interton
Dr. Mérő László IE MIAMI

Az INTERTON Egyetem MIAMI rendezvényen bemutatjuk: A mesterséges intelligencia közeljövője – avagy: a bunyó folytatódik

2023. november 23-án kerül megrendezésre az INTERTON Egyetem MIAMI, ahol többek között „A mesterséges intelligencia közeljövője – avagy: a bunyó folytatódik” címmel tart előadást Dr. Mérő László (egyetemi tanár, ELTE).

A MIAMI egy mozaikszó, jelentése: MI A Mesterséges Intelligencia. Idén mindegyik előadás ehhez a témakörhöz kapcsolódik. Ráadásul egyetlen napon két rendezvénnyel is várjuk az érdeklődőket, melyek a helyszínen személyesen, illetve stream segítségével online is megtekinthetők!

Az előadás tartalmából:
A mesterséges intelligencia vívmányainak elterjedését mostanában már sok területen nem elsősorban az akadályozza, hogy nem elég jók a termékei (pl. önvezető autók, orvosi diagnosztikák, különféle intelligens robotok, automatikus dolgozatírás és -javítás, stb.), hanem az, hogy nem alakult ki körülöttük kellőképp részletes és általánosan elfogadott szabályozás. Például nem világos, hogy milyen eszközök fejlesztése (vagy a fejlesztett szerkentyűből milyen kezelőszervek kihagyása) számít bűncselekménynek. Ez alapján a gyakori fekete utópiákhoz elsősorban ez a hozzáfűznivalóm: minden, ami jó célra használható, az használható rossz célra is. A jövőben a mesterséges intelligenciával támogatott bűnözőket mesterséges intelligenciával támogatott rendőrség fogja üldözni. És így már mindjárt nem is annyira ijesztő ez a jövő.

A rendezvényen való részvétel és a közvetítés megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ

Az INTERTON Egyetem MIAMI rendezvényen további audiovizuális és informatikai előadásokat láthatnak az érdeklődők. 

Kattints ide és ismerd meg a teljes programot!

Kérdés esetén kérjük, írj nekünk az info@intertongroup.com e-mail címre.