Új audiovizuális rendszerek a Csiky Gergely Színházban – interton
Csíky Gergely Színház

Új audiovizuális rendszerek a Csiky Gergely Színházban

Az épület 1911-ben, Nemzeti Színház néven befogadó színházként épült. 1955-ben önálló társulat alakult, ekkor kapta a jelenlegi nevét, mint Csiky Gergely Színház. A színház Kaposvár büszkesége, méltán az ország egyik leghíresebb színháza. A létesítmény 2017-2019 között teljeskörű felújításon esett át. Az audiovizuális rendszerek tendertervét az INTERTON Group készítette el.

Az épületbe a kor igényeinek megfelelő, korszerű, megbízható audiovizuális rendszereket terveztünk azzal a szemlélettel, hogy a létesítmény kihasználtsága, egyszerű üzemeltethetősége döntően a gyengeáramú, azon belül is az audiovizuális technológiáktól függ. A tervezett rendszerek magukba foglalják a színházterem, a stúdiószínpad, a próbaterem hangrendszereit, az ügyelői hang- és videórendszereket, a hang és videó utómunka rendszereket, a rögzítő és streaming, katalogizáló rendszereket, a Digital Signage és egyéb vizuáltechnikai rendszereket, valamint az audiovizuális rendszerekhez szükséges önálló informatikai rendszert is.

A tervezéskor a lehetőségekhez mérten figyelemmel voltunk az üzemeltetők által megfogalmazott követelményekre, az épület funkcióira, építészeti kialakítására és egyeztettünk az elektromos, színháztechnikai tervezőkkel is.

Kuriózum, hogy a színházban a Yamaha egyik csúcsmodellje, a RIVAGE PM7 digitális keverőpult teljesít szolgálatot, CL3 digitális keverőpulttal, illetve RIO1608D digitális stagebox-al és RPio622 audio interfésszel kiegészülve. A Yamaha keverőrendszert az INTERTON Group szállította az audiovizuális rendszerek kivitelezését végző Animative Kft megbízásából.
Audiovizuális rendszerek tervezésével, vagy egyéb szakmai kérdéssel kapcsolatban kérjük, írj nekünk az info@intertongroup.com e-mail címre.