Legyen tisztán érthető a hangosított beszéd – interton
Tisztán érthető hangosítás templomokba

Legyen tisztán érthető a hangosított beszéd

Az IVS vonalsugárzók a visszhangos térben is jó beszédérthetőséget biztosítanak, így ideális megoldást nyújtanak például templomok, uszodák és pályaudvarok esetében is.

 

Az alábbiakban megosztunk néhány felhasználói véleményt.

„A hívek elsöprő többsége – köztük erősen nagyothalló személy is azon a véleményen van, hogy a kipróbált berendezés által közvetített beszéd, felolvasás sokkal hallhatóbb és érthetőbb, mint a korábbi berendezésé”
Miklós János (plébános, Újszászi Római Katolikus Templom)

„A templomtérben a teljes területen egyenletes hangerő és eloszlás volt tapasztalható, még a közel 30 m távolságban lévő orgona karzat alatt is. A szövegérthetőség gyakorlatilag ezzel párhuzamosan kiváló volt.”
Vitai Attila (plébános, MÁV telepi Jézus Szíve Templom)

 

Az IVS vonalsugárzókkal a rendkívül irányított hangsugárzásnak köszönhetően jó beszédérthetőség érhető el a visszhangos terekben, valamint a kardioid alakú hengerpalást hullámfrontjának köszönhetően a hangsugárzóhoz közelebb és távolabb elhelyezkedő hallgatók is közel azonos hangerővel hallhatják a kihangosított beszédet.

Általánosan ismert, hogy zajos környezetben nem értjük a mellettünk beszélőt, vagy a hangosbemondó szövegét, mert a zaj részben elfedi a hasznos információt. Nem pontosan de hasonló jelenség zajlik, akkor is, amikor csendes ugyan, de visszhangos helyiségben nem értjük a beszédet. Ez esetben a zavaró zaj növekedését a beszélő néhány másodperccel korábbi hangja okozza, amely falrólfalra, mennyezetről padlóra, ide-oda verődve még mindig jelen van a térben Emiatt jelentősen nő az un. diffúz hang szintje (azaz a falakról visszaverődő, zavaró zaj szintje), ill. csökken az un. direkthang szintje (közvetlen a hangszóróból érkező hang), amely a jó beszédérthetőség alapvető feltétele.


Amennyiben az Önök templomában is nehezen érthető a hangosított beszéd az erős visszhang miatt, kérjük, keressen minket az alábbi elérhetőségeken!

Tel.: 06 1 371 2040
E-mail: info@intertongroup.com