Itt a X. INTERTON Egyetem teljes programja – interton
X. INTERTON Egyetem program

Itt a X. INTERTON Egyetem teljes programja

2022. november 16-án kerül megrendezésre a X. INTERTON Egyetem, ahol hang-, fény-, vizuáltechnikai és informatikai előadásokat és bemutatókat láthatnak az érdeklődők. A jubileum alkalmából különleges helyszínen, a Magyar Zene Házában (1146 Budapest, Olof Palme stny. 3.) várjuk a résztvevőket, illetve valós időben online is megtekinthetők lesznek az előadások!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Figyelem! Kizárólag a rendezvény online történő megtekintésére tudunk regisztrációt fogadni, mert a helyszínen a szabad férőhelyek elfogytak! Az online adás megtekintéséhez az alábbi linkre kattintva szükséges regisztrálni!

A regisztrációhoz kérjük, kattints ide!

 

A X. INTERTON Egyetem programja:

 

8:30 – 9:20 Érkezés

9:30 Köszöntő
(online is nézhető)

Balogh Géza – INTERTON Group

 

9:40-től délelőtti előadások:

  

 A Magyar Zene Háza teljes története
(online is nézhető)

A Magyar Zene Háza nemzetközi szinten is kiemelkedő színvonalú létesítmény, az INTERTON Group életében fontos mérföldkőnek számít, hiszen fennállásunk óta az eddigi legkomplexebb audiovizuális és vezérlő rendszert terveztük és telepítettük a helyszínen. Az előadáson betekintést engedünk a színfalak mögé, a résztvevők áttekintést kapnak a folyamatokról a koncepcióalkotástól az átadásig, valamint azt is megtudhatják, milyen kihívásokkal kellett szembenéznünk, illetve milyen újdonságnak számító megoldásokat alkalmaztunk egy-egy attrakció kapcsán.

Előadó: Balogh Géza és Cserepes András – INTERTON Group 

 

A Magyar Zene Háza akusztikai tervezése, megvalósulása
(online is nézhető)

A Magyar Zene Háza tervezése 2014-ben a tervpályázattal kezdődött, melyet a Sou Fujimoto Architects japán építésziroda nyert meg. Első kérdés az akusztikai tervezéssel kapcsolatban kézenfekvő: az épület lényegét jelentő csupa üveg felület hatása hogyan kezelhető akusztikailag (épület akusztikailag és teremakusztikailag is)? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására a japán NAGATA Acoustics irodát kérték fel. Az építészeti tervezési munka véghezviteléhez magyar partner bekapcsolódására is szükség volt, a helyi építész partner az M-Teampannon Építészmérnöki Kft volt. Az épület- és teremakusztika területén magyar résztvevőként az Arató Akusztikai Kft nézett szembe a nem mindennapi kihívásokkal. A tervezés folyamatáról, a munkamegosztásról és a végeredményről számol be az előadás.

Előadó: Borsiné Arató Éva, Arató Akusztikai Kft.

 

Térhang és szinesztetikus immerzív audiovizualitás a gyakorlatban
(csak a helyszínen tekinthető meg)

Gyakorlati bemutató a hangdómban. Az Evolve című immerzív A/V darab dekonstrukciója, létrehozásának bemutatása, használt módszerek, szoftverek és a köztük fennálló kommunikáció.

Előadó: Halász Péter – Spatial Sound Institute (ex vezérigazgató), Sepia Sound Studio (alapító)

 

Ebédszünet

 

 

13:40-től délutáni előadások:

 

A látvány fizikája – Al Wasl Dome EXPO 2020 Dubai
(online is nézhető)

A világ legnagyobb dómvetítésével először tavaly találkozhatott a nagyközönség a Dubai Expo 2020 megnyitó ünnepsége alkalmával. Az egyedülálló Al Wasl Dome megalkotása a nemzetközi audiovizuális iparág csúcsteljesítménye – erről az installációról és a dómvetítés alapjairól tartanak előadást a Maxin10sity és VISUA képviselői.

Előadók: Vaspöri Tamás – Maxin10sity és Schmid András – VISUA

 

 Immerzív audio – és ami mögötte van: egy zengető rövid története
(online is nézhető)

Az utóbbi évtized egyik fő hangstúdiótechnikai hívószava az immerzív audió. Mit is jelent ez valójában, hol és mire használják? Dr. Huszty Csaba egy hazai fejlesztésű zengető példáján mutatja be a térhatású formátumok és hangzások új irányait és lehetőségeit.

Előadó: Dr. Huszty Csaba – ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft.

 

Valós idejű mélységfeldolgozó technológiák, VR, AR és MR feladatokhoz
(online is nézhető)

Valós idejű mélységfeldolgozó technológiák, VR, AR és MR feladatokhoz, LED háttérvetítéses filmes speciális effektekhez, streaminghez és televíziós alkalmazásokhoz.  Vége a zöld hátteres időknek? Válhat-e filmes trükk eszközzé a mobiltelefonunk? Az előadáson ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Előadó: Komenczi Norbert – zLense

 

16:15 Zárás

 

A rendezvény online megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

REGISZTRÁCIÓ

 

Amennyiben kérdésed van, kérjük, írj nekünk az istvan.bogar@intertongroup.com e-mail címre.