A müncheni Marstall Színház is High End Systems SolaFrame Studio robotlámpákat használ – interton
High End Systems SolaFrame Studio 2021 MÁJUS 28 A müncheni Marstall Színház is High End Systems SolaFrame Studio robotlámpákat használ

A müncheni Marstall Színház is High End Systems SolaFrame Studio robotlámpákat használ

A Marstall Színházban nemrég 22 darab High End Systems SolaFrame Studio lámpa került telepítésre. A precíz fényhatároló kések, a kiváló dimmerelhetőség, valamint a különösen csendes működés miatt választották ezt a típust.

A Marstall eredetileg egy fedett lovarda volt, ahol az egykori király csodálatos hintóit szállásolták el a 19. század elején. 1971-ben, színházzá alakítása után, az avantgárd és művészi produkciók színjátszó helyévé vált.

Thorsten Scholz világítástechnikus, aki a SolaFrame Studio-val dolgozott, úgy jellemezte, mint az „ideális eszközt” arra, hogy alacsonyan, a közönség feje fölött, szinte teljesen hangtalanul működjön anélkül, hogy megzavarná a műsort. “Még egy elejtett tű hangja is hallható, amikor ezt a berendezést használjuk” – mondja Scholz.

A SolaFrame Studio működése „rendkívül gyors és precíz”, fényhatároló kései és dimmerelési lehetőségei miatt kivételesen jól működik a stúdiószínházban. Scholz különösen szerette a dimmerelési funkciót, elmondása szerint, ”hasonlít egy izzólámpa fényére, különösen az alacsonyabb dimmerelési százalékokban.” 

 
Thorsten Scholz

A világítástechnikus úgy foglalja össze a tapasztalatait, hogy a lámpák „kompaktak, precízek, csendesek és fényesek”, így továbbra is lelkes rajongója a High End Systems automatizált berendezéseinek.   

Scholz a SolaFrame Theatre-t, – a piac első csendes, automatizált lámpatestét – is kiváló minőségű ventilátor nélküli lámpaként jellemezte. A SolaFrame Theatre szintén rendkívül csendes és rendelkezik fényhatároló késes funkcióval. 

A SolaFrame Studio világítótestek mellett a Residenz Színház tizenhat SolaFrame Theatre-t használ, és további négyet a Marstall Színház. “A még magasabbra akasztott lámpák esetében a SolaFrame Theatre a nagyobb fényereje miatt különösen alkalmas a feladatra” – teszi hozzá Scholz.

Thorsten Scholz 2019 októbere óta dolgozik világítástechnikusként és fénytervezőként a Residenz színház épületében. A Marstall Színház első premierjét High End Systems Sola berendezésekkel világította meg. Ezt megelőzően 20 évet dolgozott világítástechnikusként és tervezőként az Észak-Rajna-Vesztfáliában található Theater an der Ruhr-ban.

 

Az INTERTON Group 2015 óta a High End Systems kizárólagos magyarországi képviselője.