Rólunk – interton

Rólunk

Történetünk több, mint három évtizede kezdődött

A Cég megalapítása

Dr. Balogh Géza 1965-ben megkezdett elektroakusztikai kutatásaira alapozva 1990-ben létrehozta az Interton Kft-t, mely azóta számos nemzetközi elismerést és több világhírű szabadalmat is felsorakoztatott. 2015 óta INTERTON Group néven, audiovizuális cégcsoportként működünk, öt különálló divízióval.

Piaci szegmensek

Bemutatótermek, bevásárlóközpontok, egészségügy, egyházi intézmények, ipari létesítmények, irodaházak, katonai létesítmények, közlekedés, színházak, múzeumok és egyéb kulturális létesítmények, oktatási intézmények, otthon automatizálás, sportlétesítmény, stúdiók és médiaipar, szállodák, szórakozóhelyek, éttermek, látogatóközpontok és egyéb turisztikai és vendéglátóipari létesítmények.

Tevékenységeink

Az INTERTON Group audiovizuális, informatikai és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, megvalósításával és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével, IVS néven, saját audiovizuális eszközök fejlesztésével és gyártásával, valamint kreatív tartalmak létrehozásával foglalkozik.

Audiovizuális élmények

Cégünk a kizárólagos disztribúciós jogok mellett digitális megjelenítő-rendszerek teljeskörű szolgáltatásaira is megoldást nyújt, ahol a tartalom új dimenziós audiovizuális érzékeléssel párosul. Épületfestés, 3D mapping, fényjáték, interaktív kirakatok és hologramok segítségével informatív marketingfelületeket hozunk létre.

Több, mint három évtizedes tapasztalat

„Az elmúlt évtizedekben elért szakmai és üzleti eredményeink határozzák meg jelenünket, jövőnket és felelősségünket. Munkánkkal szemben támasztott saját elvárásaink, és partnereink igényei is minden esetben feladataink legmagasabb szintű elvégzését követelik meg.
Büszkék vagyunk rá, hogy az INTERTON Group-ot Magyarország piacvezető szereplői között tartják számon.” – Balogh Géza, ügyvezető igazgató

 

SIKERMUTATÓINK

Vállalkozásunk eredményei az elmúlt 30 év távlatában

Díjak

Cégünk eddig összesen 15 nemzetközi és hazai szakmai díjait nyert el.

Szabadalmak

Kollégáinkhoz összesen 92 különböző szabadalom köthető.

Szakmai tapasztalat

Kollégáink szakmai tapasztalata összesen 586 évben fejezhető ki.

Megvalósított projektek száma az Intertonnál
Tervezés

Vállalkozásunk több, mint 800 létesítményt tervezett már meg.

Projektjeink

Vállalatunk több, mint 1200 projektet valósított meg.

IVS

Eddig telepített IVS vonalsugárzóink összhossza több, mint 1500 méter.

30 évesek lettünk

AV technológia. Thanos. Innováció. Cirque du Soleil. Lenny Belardo. Tesla. COVID19.
Mi a közös a fentiekben? A változás. És ez tényleg kell? Muszáj? Nem. De akár ellenállunk a változásnak, akár nem, mindenképp jelen van. Jobb tehát ha elfogadjuk, alkalmazkodunk hozzá, így nem ér váratlanul és nem sodródunk az árral. Ezért kormányoztuk az elmúlt 30 évben az INTERTON Group cégeit a változás vizein. Természetesen nem magától értetődő és nem egyszerű feladat ez. Mi is féltünk az ismeretlentől, az újtól, a változásoktól. Mi is vallottunk kudarcot. Nem is egyszer.
Ugyanakkor a technológiai, üzleti környezet felgyorsult tempója rávezetett Bennünket, hogy alkalmazkodjunk a változásokhoz. A hangtechnikai gyökereket továbbfejlesztve, ezért nyitottunk a vizuáltechnika irányába. Ezért váltunk komplex audiovizuális rendszerekkel foglalkozó mérnöki cégcsoporttá. Ezért fejlesztettük tudásunkat az informatika és a vezérléstechnika területén is. Röviden, ezért váltunk 30 év alatt 5 fős hangtechnikai garázscégből (szó szerint!) audiovizuális-vezérléstechnikai-informatikai (AVC & IT) vállalkozás-csoporttá.

A változást elszenvedhetjük – passzívan, de dönthetünk úgy is, hogy aktívak leszünk: mi indukáljuk a változásokat. Azaz változtatunk. Ha a változásokhoz való alkalmazkodás nehéz pálya, akkor változtatni kifejezetten nagy kihívást jelent. Megismerni ismeretlen területeket, újdonságot létrehozni, eddig soha nem látott megoldásokat kifejleszteni. Netán olcsóbban, mint korábban? Ezek azok a tevékenységek és eredmények, amelyeket a piac – a bizonytalanságtól való félelmében – kapásból megkérdőjelez. Bőven szereztünk ilyen tapasztalatokat és egyúttal éltük meg sikerként, amikor megterveztük és kiviteleztük a Paksi Atomerőmű számítógép vezérlésű hangtechnikai rendszerét (1992), amelynek 25 év után sem kellett szégyenkeznie az IP alapú audio rendszerek funkcionalitása láttán. Amikor központi, irányított hangsugárzó rendszer megoldást alkalmazva nyertük meg 32 hazai stadion hangosítását (2001). Amikor kifejlesztettük és megvalósítottuk Magyarország első teremakusztikai módosító rendszerét a Kölcsey Központban (2005). Vagy amikor iPhone alapú intercom rendszert telepítettünk a belső broadcast rendszer részeként az új Puskás Ferenc Stadionban (2019).

Az évtizedek alatt, ahogy az audiovizuális (AV) technológia fejlődött, jó érzés volt megtapasztalni, hogy minél komplexebb AV rendszereket álmodtunk meg vagy hoztunk létre, annál inkább gyarapodott az eszköztárunk a változtatásra, az értékteremtésre és a tudásmegosztásra. Ez a különcség, értékteremtő szemléletmód a mozgatórugónkká és lételemünkké vált.

Számomra a jó hír az, hogy az audiovizuális technológiai fejlődés nem csak inspirációforrás az INTERTON Group számára, de egy kaput is kinyitott, ami egyre inkább megsokszorozza a lehetőségeinket a változtatásra, tanulásra, fejlődésre és az alkotásra. Személy szerint alig várom ezért az elkövetkező évtizedeket!

Persze hallom a véleményeket: „de hát itt a COVID és tönkretesz mindent!” Azt gondolom a COVID egyetlen egy a sok változás közül. Változás, ami tanít bennünket – ha hagyjuk; ami gondolkodásra és változtatásra serkent – ha akarjuk.

Te elszenvedője leszel a változásoknak, vagy a változtatók csapatát erősíted? Mi, az INTERTON Group-ban az utóbbi mellett döntöttünk!

Balogh Géza
ügyvezető igazgató
INTERTON Group

Cégünk egyik alapítója, Dr. Balogh Géza a vele készült mélyinterjúban mesél szakmai pályájáról és a 30 éves Interton Kft. -ről. Kattints ide és tudj meg többet!

TAGSÁGAINK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Kérdéseivel, igényfelmérési szándékával, vagy konkrét rendszerépítésre vonatkozó árajánlatkérésével forduljon hozzánk bizalommal!

IRODA

 • Email: info@intertongroup.com
 • Tel.: +36 1/371-2040
 • Fax: +36 1/371-2041
 • Cím: 1119 Budapest, Major utca 63.

SZERVIZ-KARBANTARTÁS

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 8:00 - 16:00

Kedd: 8:00 - 16:00

Szerda: 8:00 - 16:00

Csütörtök: 8:00 - 16:00

Péntek: 8:00 - 13:30

A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, hívja szervizünket az alább megadott telefonszámon.
 • Email: szerviz@intertongroup.com
 • Tel.: +36 30 820 6112
 • Cím: 1119 Budapest, Than Károly utca 17.

  ÍRJON NEKÜNK!

  KAPCSOLAT  BEVIZSGÁLÁS/JAVÍTÁS

  A javításra behozott berendezést(eket), csak abban az esetben tudjuk garanciális keretek között javítani, amennyiben a számlát vagy annak másolatát az Ügyfél a szerviz felé bemutatja és a keletkezett hiba rendeltetésszerű használat során keletkezett! Nem garanciális javítás esetén a bevizsgálás díja 9000,-Ft + Áfa. A javítás költsége 9000,-Ft +Áfa / megkezdett óra + alkatrész. Árajánlatot 25.000,-Ft +Áfa alatti javításról NEM küldünk, a javítást elvégezzük! Amennyiben az Ügyfél kéri a javítást a bevizsgálási díjtól eltekintünk! A szervizbe leadott berendezések elkészültéről a szerviz az Ügyfelet értesíti. A kiértesítéstől számított 15 munkanapon belül el nem szállított berendezés(ek) tárolásáért 300,-Ft + Áfa /nap tárolási díjat számítunk fel. Az Ügyfél az Interton Kft. szervizének fentiekben leírt feltételeit és javítási rezsiköltségeit megismerte, a bevizsgálást megrendeli!

  SZÁLLÍTÁS

  Szervizbe szállítás
  Cím: Interton Kft. 1119 Budapest, Than Károly u. 17. (hétfőn és szerdán: 08:00-15:00, pénteken: 8:00-12:00)


  KÜLDÉS