Nemzeti Atlétikai Központ – interton
Nemzeti Atlétikai Központ
Nemzeti Atlétikai Központ
Nemzeti Atlétikai Központ

Az INTERTON Group tervezte és kivitelezte a 36 000 néző befogadására alkalmas Nemzeti Atlétikai Központ lelátó és pálya hanghosítási rendszerét, valamint az épülethangosítási rendszert.

Az épülethangosítási rendszer célja az épületben és annak környezetében tartózkodók élőszavas, vagy rögzített, tárolt hanganyaggal való tájékoztatása. Ez a rendszer redundáns központi egységgel rendelkezik, ami összefogja a teljes épület audió hálózatát, biztosítva az audió- és vezérlő jelek átvitelét a különböző helyeken telepített perifériák között (bemondómikrofonok, digitális keverőpultok, teljesítményerősítők, stb). A rendszer számos hálózati audió protokollt támogat, amelyek az informatikai hálózaton keresztül biztosítanak zavarmentes sokcsatornás audió jelátvitelt.

A lelátó és pálya hangosítási rendszer szervesen kapcsolódik az épülethangosítási rendszerhez. A telepített Q-Sys rendszer az AVC (Audio Video Control) iparág egyik vezető technológiája, melyet igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a lehető legjobban szolgálja az intézmény igényeit. Az 51 egymástól független hangzónát tartalmazó rendszer rendkívül flexibilis, rengeteg átalakítás, új feladathoz való alkalmazkodás, akár csak szoftveres módosítással is megoldható benne. Cégünk a kivitelezés során a megbízó által szabott peremfeltételek maximális kielégítésére törekedett, figyelembe véve a helyiségek funkcionális és építészeti kialakítását, sajátosságát, a vonatkozó szabványokat és hatósági előírásokat. A kivitelezéshez világszerte elismert gyártók nagy megbízhatóságú, jól-bevált, professzionális termékeit használtuk fel.

Információ
Szolgáltatások: Lelátó és pálya hangosítás, épülethangosítás
Megvalósítás: 2023, Budapest
Dátum: