interton logo

Egy projekt során a mérési folyamatok döntően két fázisban alkalmazhatók: első alkalommal a felmérési és tervezési szakaszban, majd ez után a megvalósítás fázisában és azt követően.
Első alkalommal a nem ismert paramétereket kell méréssel meghatározni, mert ezek hiányában a koncepció kialakítása és/vagy a tervezési munka nem vagy csak nehezen folytatható. Tipikus mérések pl. fizikai méretek meghatározása (tervrajzok hiányában), teremakusztikai mérések, fény- és megvilágítási viszonyok megállapítása, kábel nyomvonal hosszak mérése.
A megvalósítási szakaszban történő mérések célja egyrészt a törvényi előírásoknak, szabványoknak való megfelelőség bizonyítása (érintésvédelem, elvárt megvilágítási értékek, hangnyomás, beszédérthetőség, terhelhetőség, kábelcsillapítások, stb.), másrészt a tervezés során meghatározott minimum elvárások, paraméterek teljesítésének ellenőrzése.
A mérési folyamat, az adott szakterülethez szükséges speciális, gyakran hatóságilag hitelesített műszerpark mellett mérési tapasztalattal rendelkező szakembert is igényel. A szakembernek már a mérési folyamat elején tudnia kell (tapasztalatból, vagy előzetes számítások alapján), hogy a méréstől - nagyságrendileg - milyen eredmény várható.
A mérési eljárások a már üzemelő rendszerek problémáinak objektív megerősítésére vagy éppen megcáfolására is használhatók.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.