interton logo

Manapság a gazdaságos működtethetőség és kihasználtság létkérdésa kulturális létesítmények számára.A kihasználtság egyik feltétele az,ha egy helyszín a rendezvények legkülönbözőbb fajtáinak képes otthont adni, deez az adott terem akusztikájának alkalomhoz illő változtatását követeli meg, ugyanis más és más akusztikai környezet szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyen az élmény egy opera előadás, egy színházi prózai darab vagy éppen egy concerto esetén.
A teremakusztika módosító rendszerek alkalmazásának ez a legnagyobb előnye: egy egyszerű előadótermet egyetlen gombnyomással koncertteremmé alakíthatunk át, vagy színházteremből hangversenytermet varázsolhatunk. Egy konkrét funkció ellátására tervezett helyiséget többfunkcióssá tehetünk, így egy település vagy város egyetlen létesítménnyel képes helyszínt adni különböző kulturális rendezvényeknek,ezzel is javítva működési feltételeit.
A teremakusztika változtatására alapvetően két módszer létezik: a mechanikai és az elektroakusztikai.
A mechanikai változtatás már régóta alkalmazott, de igen költséges eljárás. Az elektroakusztikai módszer ezzel szemben meglévő intézményekben utólag is megvalósítható, valamint a mechanikai verzióhoz képest elenyésző költségekkel bír, továbbá a rendszerhez tartozó eszközök nem csak a teremakusztika módosítására használhatók, hanem egyedi hangteret is létrehozhatunk velük: a játékteret kiterjeszthetjük a nézőtérre vagy éppen teljes 3 dimenziós hangteret (surround) hozhatunk létre.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.