interton logo

A színpadgépészet, a hang és világítástechnika mellett, a színháztechnika fontos része. Alsó és felsőgépészeti, fixen beépített és mobil berendezésekből áll össze. A felsőgépészet fő részei a díszlethúzók, ponthúzók, világítási tartók és hidak, függönymozgatások. Az alsógépészet fő alkotója a zenekari árok, utcasüllyedők, mozaik színpad, személyi süllyedők forgószínpad, díszletszállító emelők.
A többcélú termek (pl. Agora) terjedésével, egyre fontosabb szerephez jutnak a terek gyors átrendezéséhez szükséges mobil berendezések, mint pl. kihúzható lelátó, billenthető nézőtér, mobil színpad, mobil válaszfalak. A berendezések tudásszintje ma már csak az anyagi lehetőségeken múlik, a legegyszerűbb egysebességes, ezért lassú gépektől, a programozható, nagy teherbírású, 1m/s feletti sebességgel, út és idő szinkronban működtethetőig megvalósíthatóak. A technikai eszközök folyamatos fejlesztése, lehetővé teszi, hogy egy felújításkor, vagy új intézmény építésekor a felhasználó választhasson a számára ideális berendezések közül, mivel pl. díszlethúzó esetén is 4-5 féle megoldás közül lehet kiválasztani azt, ami számára ideális.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.