interton logo

Az akadálymentesítés nagyothallók részére szolgáló egyik megoldása az indukciós hurkok alkalmazása. Az indukciós rendszerek segítségével a hallássérült személy az arra alkalmas nagyothalló készülékén tudja élvezhető módon hallgatni a hozzá beszélő személyeket. Ehhez mindössze az ellátandó területet, ami lehet egy előadóterem vagy éppen egy pénztár vagy átadópult, körbevevő indukciós hurokra valamint egy speciális indukciós erősítőre van szükség.Ezen eszközök minősége csak az egyik fontos paraméter a végeredmény szempontjából. Szükség van még a rendszer körültekintő tervezésére és kivitelezésére is: ismerni kell a helyiség paramétereit (fémveszteség, falak anyaga, stb.), egyenletes indukciós teret kell megvalósítani és figyelni kell arra is, hogy az indukciós hurok ne szennyezze a környezetét, más szóval ne legyen áthallás két indukciós hurok között.
Fontos tehát, hogy a nagyothallók olyan indukciós rendszereket használhassanak, amelyek valóban segítik őket fogyatékosságuk leküzdésében.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.