interton logo

Épületek, különböző létesítmények elsősorban beszédcélú hangrendszerei, bár zenei célú alkalmazások is lehetségesek. Jellemzően nagyszámú hangsugárzót tartalmaznak, amelyek kiválasztását többek között építészeti, belsőépítészeti és akusztikai elvárások határozzák meg. A hangsugárzók meghajtását erre a célra tervezett többzónás, akár számítógép vezérlésű központok végzik. Ezek biztosítják a különböző hangforrások, mikrofonpultok, előre rögzített hanganyagok, külső vezérlések kezelését. Kiegészíthetők a hangsugárzók, hangvonalak, mikrofonpultok működését folyamatosan felügyelő, a meghibásodott elemeket automatikusan kiváltó alrendszerekkel is.
Alkalmassá tehetők vészhelyzeti körülmények közötti működésre, ekkor a tervezésnek és kivitelezésnek a vonatkozó szabványok (pl. MSZ EN 60849, MSZ EN 54) szerint kell megvalósulnia. Ennek leggyakoribb példája a tűzközponttal történő összekötés: tűz esetén az épület hangrendszere a létesítmény kiürítését a helyzettől függő szóbeli utasításokkal segítheti.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.