interton logo

Manapság a kép és hang információk távoli pontokra történő továbbítása alapvető funkciója egy audiovizuális rendszernek. Ennek oka a nagy kiterjedésű, komplex kül- és beltéri létesítmények térhódítása. Gondoljunk csak egy több hektárnyi területen elterülő élményfürdőre, vagy egy sok tízezer négyzetméteres bevásárlóközpontra, ahol minden ponton vizuális információkkal kell ellátni a vendégeket és a legtávolabbi helyiségekben is működnie kell a hangosításnak. Az AV jeltovábbítás fő feladata éppen ez: nagy távolságokra eljuttatni a szükséges információkat.
Az audiovizuális jelek továbbítására a jel típusától, a továbbítás távolságától, meglévő infrastruktúrától, stb. függően különféle megoldások állnak rendelkezésre. Rövid távolságok esetén a jelek eredeti, natív formátumukban maradhatnak. Nagyobb távolságok áthidalásához már jelerősítő beépítésére, vagy konverzióra lehet szükség. A konverzió történhet egy szabványos formátumra, ilyen pl. a HDMI/HD-SDI átalakítás, de történhet a konvertert gyártó saját specifikus formátumára is. Ezekben az esetekben szükséges külön kábelhálózat kialakítása a jeltovábbításhoz. Említést érdemel az Ethernet hálózatot használó AV jeltovábbítás is. Ebben az esetben az AV jelek – sávszélességtől függően – tömörítés után szabványos Ethernet csomagokként kerülnek továbbításra. Ez lehetőséget teremt a létesítmény meglévő hálózati infrastruktúrájának felhasználására, bár a hálózati eszközök beállításainak módosítására az AV jelátvitel specialitásai miatt szükség lehet.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.