interton logo

Kölcsey Központ

Magyarország második legnagyobb kongresszusi központja, melynek audiovizuális rendszerét - az épületkomplexum méretét és az audiovizuális rendszerek komplexitását figyelembe véve - az INTERTON Group, rekordidőt jelentő, kevesebb, mint fél év alatt építette fel. Az elvégzett munka méretét és összetettségét jól szemléltetik a számszerű adatok: az épület 30 kilométer audiovizuális kábelt „fogyasztott” el, több mint 350 kisebb-nagyobb méretű hangsugárzót építettünk be, amelyekhez majdnem 40 kW-nyi teljesítményerősítő tartozik. 13 db projektor és 600 fős tolmácsrendszer került beépítésre. Magyarországon elsőként, a nagyteremben egy úgynevezett „non-inline” elven működő, az INTERTON Group által kifejlesztett, teremakusztikát módosító rendszer, a DCR is helyet kapott, továbbá a nagy térfogatú, visszhangos előcsarnokban az INTERTON Group második generációs vonalsugárzója, a VSK-sorozat debütált, kifejezetten nagy sikerrel. A konferenciaközpont mellett, az épületegyüttesben található még a Hotel Lyceum és a MODEM névre keresztelt kortárs múzeum is, amelyek audiovizuális rendszereit szintén vállalatunk tervezte és telepítette.
 1. Helyszín: Debrecen
 2. Telepítés éve: 2005
 3. Kategória: kulturális létesítmény
 4. Telepített rendszerek: épülethangosítás, pro audio, tolmácsrendszer, konferenciarendszer, megjelenítő rendszerek (projektorok), vezérlő rendszer, intercom, AV jeltovábbítás, teremakusztika módosítás, broadcast/hangstúdió
rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.