interton logo

LCD kijelző

Az LCD kijelzőket széles körben alkalmazzák. Működésük a folyadékkristályok polarizációs hatásán alapul, melyet a gyakorlatban különböző műszaki megoldásokkal aknáznak ki. Ez egyúttal nagymértékben befolyásolja a kijelző műszaki paramétereit, mint pl. a betekintési szög, a kontrasztarány, a válaszidő, stb. LCD kijelzők méretét a képaránnyal és a képátlóval jellemezük. Képarányuk leggyakrabban 16:9, 16:10 értékű, de ettől eltérőek is lehetnek. Különböző méretben készülnek, képátlójuk a néhány cm-től akár a 3m-ig terjedhet. Ha ez a méret sem elegendő, lehetőség van ún. LCD-fal létrehozására több készülék egymás mellé helyezésével. Ekkor a képet egy processzor bontja szét az egyes kijelzők között. Az erre a célra alkalmas megjelenítők pereme nagyon keskeny, így kevéssé hat zavaróan. Az LCD monitorok működéséhez háttérvilágításra is szükség van. Minél nagyobb ennek az értéke, annál világosabb környezetben ad élvezhető képet a megjelenítő. Az LCD képernyők kiegészíthetőek érintést érzékelő funkcióval, amely interaktív használatra teszi őket alkalmassá.
További lényeges paraméterük a felbontás, illetve a napi működési óraszám. Ez utóbbi professzionális kijelzők esetén akár 24 óra is lehet a hét minden napján.


LED fal

A LED-falak fényemittáló diódákat alkalmaznak a képtartalom előállítására. Méretük a néhány m2-től a több száz m2-ig terjedhet, állóképek megjelenítésén túl mozgóképek vetítésére is megfelelnek. Egyszerűbb kiviteleik egyszínű megjelenítésre alkalmasak. A színes kivitel 3 különböző színű LED-ből álló képpontokból épül fel, ezek távolsága a pixeltávolság. A pixeltávolság és a LED-fal nézőktől való távolsága szorosan összefügg: minél közelebb vannak a nézők, annál kisebb pixeltávolságú kijelzőt kell alkalmazni. A LED falak fényereje lehetővé teszi kültéri használatukat akár napfényes időben is. Beltérben kisebb fényerejű változataik is alkalmazhatóak. A LED falakat meghajtó elektronika is kiegészíti, ez biztosítja a különböző, szabványos formátumú videojel (DVI, HDMI, RGB, stb.) átalakítását a LED fal által használt formátumra, valamint a képinformáció továbbításán túl diagnosztikai, konfigurációs feladatokat is ellát.


Projektor

Képmegjelenítő eszköz, melyben egy, vagy több nagy fényerejű fényforrás biztosítja a képtartalom kivetítését. A képalkotáshoz döntő részük LCD, vagy DLP technológiát alkalmaz. Fontos jellemzőjük a fényerő (helyesen fényáram):a környezeti fény és a vászon méretének növekedéséve nagyobb fényerejű projektorra is szükség van. E mellett a felbontást és a felhasználási célt is figyelembe kell venni egy projektor kiválasztásánál. Bizonyos projektoroknál a vetítési távolsághoz, vászonmérethez, a felszerelés körülményeihez az objektív cseréjével is lehet alkalmazkodni.
A projektor által előállított képtartalom valamilyen felületre vetítve jelenik meg. Ez legtöbbször sík, de különleges hatások elérésére görbült, térbeli felületekre való vetítés is lehetséges. Ennek a felületnek a minősége nagymértékben hozzájárul a kapott kép minőségéhez.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.