interton logo

Hangversenytermek és operaházak akkor és most
Hangversenytermeket a XVIII. századtól, operaházakat a XVII. századtól kezdve építenek napjainkig. A modern teremakusztika tudománya együtt fejlődött az új létesítményekkel. Miközben egyre újabb számítási és mérési eljárások látnak napvilágot, a történelmi termek akusztikáját is folyamatosan vizsgálják a szakemberek. Milyen műszaki megoldások és tervezési módszerek álltak rendelkezésre akkor és most? Változik-e idővel egy hangversenyterem vagy operaház akusztikája, ha nem építik át? Hogyan érdemes és lehetséges megváltoztatni egy történelmi helyszín akusztikáját a kor kívánalmai szerint? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az előadás során.
Előadó: Dr. Huszty Csaba - ENTEL Kft.

 

Stadionhangosítás akkor és most
Talán kevesen tudják, de az 1980-as Moszkvai Olimpia hangosításának tervezését és kivitelezését egy magyar vállalat, a BEAG végezte. Az akusztikai tervezés az Interton Kft. alapítójának, Dr. Balogh Gézának a vezényletével zajlott. Most, 39 évvel később az INTERTON Group a Puskás Ferenc Stadion hangrendszerének tervezésén túl a kivitelezésen dolgozik. Milyen eszközökkel hangosítottunk stadiont akkor és milyenekkel most? Milyen követelményeknek kellett megfelelni akkor és milyeneknek most? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az előadáson.
Előadó: Dr. Balogh Géza és ifj. Balogh Géza - INTERTON Group

 

Mérés és ami mögötte van
Az előadáson az NTI Audio XL2 Audio Tester segítségével bemutatjuk a beszédérthetőség és a beszédérthetőséghez kapcsolódó mérési eljárásokat.
Előadó: az Elimex Kft. felkérésére Fürjes Andor Tamás, független szakértő

 

 

A VIII. INTERTON Egyetem rendezvényen további hang-, fény- és vizuáltechnikai elóadást láthatnak az érdeklődők. Az előadások listája folyamatosan frissül.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.