interton logo

Az INTERTON Group 2012-ben indította el az audiovizuális technológiákkal foglalkozó INTERTON Egyetem rendezvénysorozatot, mely minden évben a legnevesebb külföldi és magyar előadók közreműködésével zajlik. Előadások, prezentációk és gyakorlati, technológiai bemutatók keretében mutatjuk be a legfontosabb nemzetközi újdonságokat, trendeket.


Az előadások listája:

 

d&b audiotechnik Soundscape – Demokráciát a hallgatóknak! (Ez a bemutató plusz regisztrációhoz kötött)

A Soundscape-nek két fő eleme van, az egyik az En-Scene, ami többpontos hangsugárzó elhelyezéssel hozza létre a tökéletes hangképet a hallgatói terület minden részén, a másik pedig az En-Space, ami egy 360 fokos lesugárzási hangrendszerrel teszi lehetővé a páratlan térszimulációt, akár szabadtéren is!
Ennek a rendszernek a segítségével kitörhetünk a hagyományos L-R nyújtotta korlátokból.


Ne félj a pixelektől!
avagy média szerverek fénytechnikusoknak


AZ előadáson különböző módokat láthatunk arra, hogyan hozzunk létre médiatartalmakat, s ezeket hogyan rendezzük, menedzseljük a világítás vezérlő rendszerben.

Előadó: Marc Lorenz – ETC


LED technológia, és a szórakoztató ipar fénytechnikai eszközei


Milyen a szórakoztató iparban használt nagy hatásfokú LED-es technológia? Milyen kihívások vannak? Mik az előnyei? Hol tart most ez a technológia? Ezekre a kérdésekre koncentrál az előadás.

Előadó: Markus Farncombe-Fischer – ETC

 

Pokoli Dante?

Talán nem véletlen ez a költői cím, hisz anno Dante meglátogatta a poklot, legalábbis költeményében, mi viszont a Dante protokollt fogjuk megnézni, s bár sokan pokoli nehéznek tartják, valljuk be, nem az ördögtől való.
Kiváló alkalom lesz ez az előadás arra, hogy megismerjük az új Yamaha digitális pultot, a RIVAGE PM7-et és felépítsünk egy olyan hálózatot, melyen nem csak „Dantés” eszközök fognak kommunikálni. Isteni színjátéknak bátorság lenne nevezni, de reméljük ez a kis utazás a Dantéval mindenki számára tanulságos és élménydús lesz...

Előadó: Fekete Gábor - RockportSoundVasúti hangosítási rendszerek itthon és külföldön

A nyilvános bemondások fontos szerepet töltenek be a közlekedési ágazatban. Az utastájékoztató hangrendszert teljesen más szempontok alapján kell tervezni, mint a színpadi- vagy koncerttechnikát.
Vajon hogyan csinálják ezt a MÁV-nál és mennyiben hasonlít ez a lengyel vagy román vasutakhoz? Erre keressük a választ előadásunkban.

Előadó: Veszely Balázs – IT.DOT Kft.

 

Üdvözöljük a kiterjesztett valóságban!

A sajátos új tér- és hangélményeink mennyire és hogyan befolyásolják viszonyunkat a valóságos fizikai terek és hangok világához? Felmerül a – filozófiában és a művészetben már évszázadok óta jelenlevő – kérdés; vajon a lelkünkben, tudatunkban kialakult élmény oka akkor is létezik, ha csak az élményről van tudomásunk?
Az evolúciós show itt és most, élőben zajlik.

Előadó: Koscsó Ferenc -Pro-Tech Stúdió Kft.

 

A VII. INTERTON Egyetem programja folyamatosan frissül!


A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

REGISZTRÁCIÓ

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang- és fénytechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.