interton logo

50 ÉVES A COMMUNITY

Az amerikai Community vállalatot Bruce Howze alapította 1968-ban azzal a céllal, hogy nagy teljesítményű, ugyanakkor könnyen hordozható hangsugárzókat hozzanak létre koncerthangosítás céljára. A cég hangsugárzóit mindig az innovatív megoldások jellemezték, ez az, ami 50 éven keresztül nem változott. A Community mára világszerte vezető szerepet tölt be a professzionális hangsugárzók tervezésében és gyártásában. A cég időközben a turné rendszerek mellet az MI-ra, illetve az installációs rendszerekre helyezte a hangsúlyt, ám Howze technikai vezetése mindig biztos pont volt.

„Howze így emlékszik a kezdetekre: „Mindenki fát, fémet vagy öntöttvasat használt a hangsugárzók elkészítéséhez. Mi azt gondoltuk, az üvegszál lesz az ideális megoldás, hiszen, könnyű, erős és könnyen formálható. Ezután olyan hangsugárzókat készítettünk, amelyek sokkal pontosabbak és sokkal könnyebbek voltak az akkori vetélytársakénál.”

„Azokban az időkben a turné rendszerek nagy, egymáshoz illesztett basszus tölcsérekből álltak, többcsatornás magas frekvenciás tölcsérekkel a tetejükön. Ám 500Hz környékén nem szólalt meg a rendszer, így egy nagy lyuk keletkezett a középtartományban. A középtartomány az, ahol az énekes hangja megszólal, így ez rendkívül fontos az érthetőség miatt. Mi erre a középtartományra helyeztük a hangsúlyt és a mai napig a teljesítmény és az érthetőség élvezi nálunk ez elsődleges prioritást. Általános tendencia a gyártóknál, hogy figyelmen kívül hagyják ezt az érthetőségi tényezőt és csak a nagy basszusokra fókuszálnak.” Howze szerint: „Ebből a szemléletből hiányzik a lényeg, hiszen a kritikus információkat a középtartományban találjuk. Ha az hiányzik, a többi már semmit nem jelent mellette.”

Az évek során a Community tölcsérei kiemelkedő eredményeket értek el, különösen a nagy méretű, az időjárásálló és a nehéz akusztikai környezetben bevethető rendszerek területén.
A Community referencialistája lenyűgöző, kezdve Elvis Presley-től egészen Mekkáig, ahol a Föld eddigi legnagyobb zarándok találkozójának hangosítását is a Community hangsugárzóival oldották meg. Számtalan egyéb nagyvárosban is megtalálhatók a gyártó hangsugárzói, például Velencében az árvízre való figyelmeztetést, rengeteg egyéb nagyvárosban pedig a stadionok hangosítását oldották meg velük, így biztosítva több millió ember számára a hangos és érthető kommunikációt. Magyarországon többek között a Groupama Aréna és a Nagyerdei Stadion hangosítását Community hangsugárzókkal valósította meg az INTERTON Group, aki 2001 óta kizárólagos joggal forgalmazza Magyarországon a Community eszközeit.

Kattints az alábbi linkre és tudj meg többet:
http://www.communitypro.com/news/press-releases/community50

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.