interton logo

AZ INTERTON EGYETEM 2015 ELŐADÓIT KÉRDEZTÜK…

Molnár Balázs, tervezőmérnök INTERTON Group


Miről tartod az előadást?

A Grupama Aréna Q-Sys rendszerén keresztül mutatom be a korszerű IP alapú hangrendszerek előnyeit, lehetőségeit.

Hogyan tudod összefoglalni az előadás lényegét?

Az informatika térnyerése ma már tagadhatatlan. Az életünk részévé vált, és fejlődésével, határainak tágításával újabb és újabb lehetőségeket kínál életünk egyszerűsítésére, - nem megfelelően használva, bonyolítására -.

A digitális hangtechnika megjelenése óta a lehetőség adott – és a gyártók törekednek is – a rendszerek egyszerűsítésére, funkcióik bővítésére.

Miért használnánk drága és nehezen kezelhető multicore kábeleket, nagy nyomvonalakon speciálisan árnyékolt és szigetelt vezetőket, ha egyetlen informatikai kábelen akár 1024 csatornát vihetünk át, méghozzá km-es távolságokba?

És a hangátvitelnél nem állunk meg. Hogyan jelenik meg az óriáskivetítőn az ultrák buzdításának hangnyomás szintje? Miért létfontosságú a megfelelő infrastruktúra kialakítása? Az előadás során betekintünk a „motorháztető” alá, és többek között ezekre is választ adunk.

Milyen aktualitása van az előadásnak?

Korszerű, komplex, audio-vizuális rendszereket is tartalmazó és üzemeltető építmények tervezésénél és kivitelezésénél egyre inkább elengedhetetlen az integrált rendszerek használata.

Ennek előnye többek közt a költségek optimálisabb elosztása, az üzemeltetés és karbantartás egyszerűsödése.

Kik számára lehet hasznos az, ami az előadásban elhangzik?

Rendszertervezők, informatikusok, üzemeltetők, döntéshozók és a technológia iránt érdeklődők számára mindenképp.

Az előadásod tartalma és az INTERTON operatív működése között van összefüggés?

 Munkáink során törekszünk a korszerű és időtálló technológiák használatára, a minőségre, nagyfokú integrációra és az egyszerű kezelhetőségre.

A komoly elektroakusztikai tervezés és kivitelezés nem hozná meg gyümölcsét, ha nem a megfelelő rendszerre épülne. A világ egyik legerősebb hálózati audio rendszerével a tarsolyunkban, számunkra szinte nincs akadály.


Molnár Balázs előadása „Miért jó az IP alapú hangátvitel? Miért, jó?” címmel november 3-án 12 óra 10 perctől lesz hallható az INTERTON Egyetemen!


 

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.