interton logo

VIDEÓ: KIEMELKEDŐ HANGOSÍTÁSI RENDSZER AZ ÖTVENEZER FŐS STADIONBAN

Nemrég megújult a több, mint ötvenháromezer ülőhellyel rendelkező Amsterdam ArenA hangosítási rendszere. A választás a d&b audiotechnik hangrendszerre esett. Ez az első olyan futball stadion a világon, ahol a lelátók hangosítását ArrayProcessing technológiával optimalizálták.

A labdarúgó stadionok kivételesen nehéz épületeknek számítanak a hanggal foglalkozó szakemberek számára, mivel a hatalmas terek rontják a beszédérthetőséget. A beszédérthetőség növelése nemcsak azért volt kiemelten fontos a felújítás során, mert az Amsterdam ArenA a 2020-as Labdarúgó Európa bajnokság egyik helyszíne lesz, hanem azért is mert a stadion hangrendszere egyben az evakuációs rendszer része. Ezen okok miatt a felújítási munkát rengeteg egyeztetés, tervezés, számítógépes szimuláció, azaz komoly mérnöki munka előzte meg. A d&b audiotechnik mérnökei sikeresen növelték a beszédérthetőséget, az ArrayProcessing technológiának köszönhetően és a “demokráciát a hallgatóságnak” elvük alapján sikerült azt az eredményt elérniük, melynek következtében bármely széken ül a látogató a stadionban, ugyanazt a hangzást kapja, ugyanazt a hangot hallja. S nem utolsó szempont az sem, hogy az új technológiával az üzemeltető jelentős energiaköltséget spórol meg.

Az alábbi videóban többek között az Amsterdam ArenA és a d&b audiotechnik munkatársai nyilatkoznak a munka folyamatáról, komplexitásáról és a végeredményről.

A videó az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:
https://youtu.be/1nTe6VDMY_s

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.