interton logo

TECHNIKAI LOVE STORY

Az alábbiakban Wim Zwarts írását közöljük, aki rental és install céget üzemeltet Belgiumban és előszeretettel használja a QSC eszközeit.

Visszatértem az ISE kiállításról, ahol újra találkoztam az egyik kedvenc gyártómmal, a QSC-vel. Az egyik dolog a sok közül, amit szeretek a QSC-ben az az, hogy partnerként kezel.  Tisztában vagyok vele, hogy nem tartozom a legnagyobb ügyfelei közé, mégis megbecsülnek engem. Amikor a QSC-re gondolok, a minőség (Quality), a szolgáltatás (Service) és az elkötelezettség (Commitment) jut eszembe. Ezek mind olyan értékek, amelyek összhangban vannak azzal, amit a saját vállalkozásommal kapcsolatban is vallok. Oké, mindannyian tudjuk, hogy a QSC a Quilter Sound Company rövidítése, ám ezek a kezdőbetűk véleményem szerint valójában kettős célt szolgálnak.
 
24 éve használok QSC-t, szó szerint azóta használok QSC erősítőket, amióta kijöttem a középiskolából. Saját vállalkozásom van, ami bérléssel és telepítéssel foglalkozik. Rengeteg QSC erősítő van a bérlős raktáromban, mellettük K és KW aktív hangsugárzók és egy nagy I-82H készlet. Kiszolgálok minden fajta eseményt a koncertektől a céges rendezvényekig. Tudom, hogy a QSC befektetésem még hosszú évekig dolgozni fog nekem. A lényeg, hogy még a legkisebb eseményeket is képesek megoldani ezek az eszközök, az emberek pedig lelkesednek a kis QSC hangsugárzók hangzásáért és érthetőségéért.

Isntall részről a közelmúltban két olyan projektet is kiviteleztünk, amelyben Q-Sys-t telepítettünk a DSP és a vezérlés miatt. Az egyik projekt egy trambulin park volt, ahol a Q-Sys tudását a PA rendszer, az automatizálás és a világítás vezérlésére használtuk, amelyek együttesen adják a hangulatbeállításokat. Minden órában van egy hang- és fényjelzés, ami az adott alkalom végét jelzi.

Az automatizáláshoz és a világításhoz néhány óra alatt sikerült létrehozni a programozás vázlatát. CHAUVET világítást használtam és a Q-Sys-en keresztül CHUAVET vezérlést hoztam létre. Ez egy telepített rendszer ám az ügyfélnek folyamatosan új ötletei vannak, hogy hogyan szeretné használni, ami remek, hiszen a Q-Sys lehetővé teszi, hogy szükség szerint frissítsem a design fájlt vagy a rendszerhez adjak további I/O eszközöket.

Itt, a trambulin parkban rengeteg dolgot csináltam, de még így sem közelítettem meg a Core110 tudásának a határait. (Később egy esettanulmányt is közzéteszek erről.)

Nemrégiben befejeztem egy fitness központot is, ahol Q-Sys hálózati audió rendszert, QSC erősítőket, AD hangsugárzókat stb. használtunk. Ez a projekt nagy élmény volt, hiszen az ügyfél megkívánta a minőséget és a hangzást is fontosnak tartotta. A Q-Sys segítségével végponttól-végpontig QSC megoldást tudtam nyújtani a hang és videó kapcsolás feldolgozáshoz és vezérléshez. Jól néz ki és jól szól, ez a rendszer még sokáig jó szolgálatot nyújt majd a helyszínen. Amikor üzembe helyeztük a rendszert, a tulajdonos ezt mondta: „Pontosan erre gondoltam”. S pontosan ez a mi célunk nap, mint nap.

Hatalmas QSC és Q-Sys rajongó vagyok, mert nincs olyan, amit szeretnék megoldani és ne tudná azt a rendszer. Akárhogy is, én egy QSC fan vagyok. Pont.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.