interton logo

SCORPIONS VILÁGKÖRÜLI TURNÉ A YAMAHA CL5-TEL

Fél évszázad után, a német hard rock csapat a Scorpions még mindig élőben zenél szerte a világon és semmi jelét nem mutatják annak, hogy lassítanának. Az 50. évfordulós világkörüli turné 60 előadására 2015-ben olyan nagymértékű volt a jegyek iránti kereslet, hogy (eddig) több mint 30 extra dátummal egészítették ki 2016-ban.


Mivel a Yamaha CL5 digitális keverőpultja a világ minden táján elérhető – még a Feröer-szigeteken is – így csökkenteni tudják a turné logisztikáját és költségeit, a zenekar folyamatosan el tudja juttatni zenéjét a rajongóihoz… még a legtávolabbi tájakra is!

Achim Schulze és Glen Schmeling – a zenekar FOH és monitor hangmérnökei – a CL5-ös digitális keverőpultot 2013-ban használták először, amikor a zenekar az MTV Unplugged 3 előadásán játszott szabadtéren az athéni Lycabettus színházban. Három CL5-ös és három Rio3224-D I/O egységet használtak a show folyamán, majd ugyanezzel a rendszerrel a következő évben Németországban még négy előadást csináltak végig.

Mindkét hangmérnök legfőbb igénye egy olyan konzol, amely kis helyigényű, mégis egy nagy pult teljesítményével is felveszi a versenyt, így ezeknek az előadásoknak a sikerén felbuzdulva határoztak a CL5 használata mellett a zenekar 50 éves jubileumi koncertsorozatán. Mindketten megtartották az egy CL5 pult és két Rio3224-D összeállítást, amelyek Dante protokollon keresztül kommunikáltak, így nem volt szükség bonyolult analóg splitterre.

Még a témáról: http://www.yamahaproaudio.com/europe/en_gb/news_events/newsrelease/2016/0216_10_scorpions.jsprendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.