interton logo

A QSC A TRÓNOK HARCÁT HASZNÁLTA FEL AZ AV JÖVŐJÉNEK MEGJÓSLÁSÁRA

A QSC New York City egyik belvárosi szállodájának tetőszintjén egy tanácsadókkal megtöltött szobában vitatta meg az Audiovizuális technika jövőjét. Az ülés témája a Trónok harca sorozat „Winter is coming” jelmondata volt, azzal a változtatással, hogy az elnök és CEO Joe Pham előadásában a WInTer szóban „i” és „t” betűket „I” és „T”, a „coming” szót pedig a „here” váltotta fel.

Igen, IT(T) van. S majdnem olyan drámai átalakulást indított el, mint a Trónok harca cselekménye több évadon keresztül. Pham analógiát állított fel a sorozat és az AV technológia jelenlegi állapota között: eszerint jelenleg vannak jó fiúk és rossz fiúk és olyanok, akiket sem ide, sem oda nem tudunk besorolni, de mindegyik király szeretne lenni. Ám van egy sokkal nagyobb és sokkal baljóslatúbb fenyegetés, amely veszélyt jelent az összes szereplő életére. De azt egyedül Havas Jon látja, hogy mi történik valójában.

S hogyan értelmezhetjük ezt az analógiát az AV technológiában? Úgy, hogy az AV átveszi az IT gondolkodást, amely mindenekelőtt a központosított hálózatokat, a standardizálást és a skálázhatóságot tartja szem előtt. Mindezek mellett jelenleg egy iPhone- világban élünk, ahol a hardware általánossá vált és az alkalmazások (appok) vagy szolgáltatások azok, amibe fektethetünk és amire támaszkodhatunk.

A drámai hangvételű beszédét Pham egy pozitív üzenettel zárta a szobában ülő Havas Jon-ok felé: ahogyan a Trónok harca sorozat utolsó évada ott veszi fel a fonalat, ahol George R. R. Martin a könyvében elengedte, úgy mi is lehetőséget kapunk, hogy megírjuk a saját történetünk befejezését.

Tudjon meg többet:
http://www.avnetwork.com/blogs/3035/view

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.