interton logo

A QSC KELTETTE ÉLETRE A „BOSSZÚÁLLÓK: VÉGJÁTÉK” CÍMŰ FILM VILÁGPREMIERJÉNEK HANGJÁT

A QSC a Los Angelesi Kongresszusi Központban telepített ideiglenes filmszínházban biztosította az új Bosszúállók film világpremierjének hangtechnikai installációját 2019. április 22-én. A premier vendégei – akik között a film szereplői és sok más világsztár is jelen voltak - QSC hangsugárzók, erősítők és Q-SYS hálózati audio rendszer által biztosított jelfeldolgozás segítségével élvezhették a DolbyVision és ATMOS technológiválal készült film lenyűgöző bemutatóját.

A több, mint 21 méteres filmvászon mögött összesen 30db WideLine-10 line array hangsugárzó és 9db WL 218-sw mélysugárzó került felfüggesztésre. Ezen kívül 12db SB-7218 dupla 18 colos mozis mélysugárzó is üzemelt. A Dolby Atmos overhead rendszert 16db SR-5152 hangsugárzó alkotta, továbbá a jobb- és baloldalon további 16db SR-5152 hangsugárzó biztosította a hangnyomást. A terem hátsó részén WideLine-8 line array rendszer dolgozott, nyolc részre osztva. Mindegyik rész külön csatornát alkotott és 5db WideLine-8 hangsugárzóból állt, WL212-sw mélysugárzóval kiegészítve.
A rendszert összesen 102 hangsugárzó és 29 mélysugárzó alkotta, melyek teljesítménye körülbelül 800 000 Watt. Jon Graves (QSC) és csapata hat nap alatt telepítette és állította be a rendszert, melyhez több, mint 800 méter kábelt használtak fel. Az eredmény egy prémium minőségű filmszínház lett, annak ellenére is, hogy a terem akusztikai kihívásaival meg kellett küzdeni. Több, mint kétezer néző foglalt helyet az ideiglenesen telepített ülőhelyeken.   
A moziban három Q-SYS Core 500i integrált processzor és két Core 1100 Enterprise processzor került felhasználásra, melyek lehetővé tették a hálózati redundanciát. Több, mint ötven hálózati erősítő teljesített szolgálatot, a Q-Sys hálózati audio rendszer pedig mindegyik csatornát monitorozta.
„Minden résztvevőt lenyűgözött a hang és a kép kiváló minősége, így teljesen elmerülhettünk ebben a filmművészeti élményben.” – mondta Michael Kern, a Walt Disney Studios speciális rendezvényekért felelős alelnöke.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.