interton logo

A QSC BETEKINTÉST ENGED AZ AUDIO-, VIDEO-, ÉS VEZÉRLÉS FELDOLGOZÁS JÖVŐJÉBE AZ ISE KIÁLLÍTÁSON AMSTERDAMBAN

Az iparágban elsőként, egy Q-SYS szoftver fog futni egy Dell szerver konfiguráción, jelezve a váltást egyedülálló szabadalmazott DSP célgépekről egy nagyban bővíthető, szabványokon alapuló IT platformra és architektúrára.

A QSC egy úttörő technológiát mutatatott be: egy meglévő, 4. generációs Q-SYS™ szoftver fut egy nagyteljesítményű szabványos Dell EMC PowerEdge R730 szerveren. Ez az iparágban első bemutató rövid betekintést enged a piac jövőjébe, ahol a nagyobb installációk központosított adatközpont feldolgozást fognak használni. A bemutatók az Integrated Systems Conference (ISE) rendezvényen tekinthetők meg, 2017. február 7-10 között, a 7-Q170 jelzésű standnál.

A Q-SYS Platform audio, video és vezérlés (AVC) megoldások köré épül, amelyek a meglévő IT hardver, protokollok és szabványok előnyeit mind-mind kihasználják. A Q-SYS Platform szabványos Intel™ feldolgozást, Linux™ operációs rendszer szolgáltatásokat és IEEE hálózati protokollokat használ. Az ISE rendezvényen debütáló technológia a következő evolúciós lépés ebben a tervezési mintában, függetlenítve a Q-SYS szoftvert a célhardverektől, létrehozva egy olyan architektúrát, ahol az AVC feldolgozás központosítva történik egy adatközpontban. Így a feldolgozás igényes folyamatok, - mint például az AEC (Akusztikus visszhangkioltás) és gerjedés csökkentés - egy megosztott erőforrássá válhat bármely tárgyalóban a cégen belül. Ez - kombinálva egy költséghatékony tárgyaló I/O periféria portfólióval - lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalom és vezérlés megosztását a meglévő IT hálózati infrastruktúrán keresztül.

Áttérve egy szabványos szerver hardver konfigurációra egy tipikus vállalati IT környezettel számos előnnyel jár, különösen céges és globális vállalati környezetben, mint például:

•    Egyszerűség és jártasság: a megszokott szerver telepítést követve a karbantartás és üzemeltetés rutinszerű
•    Központosított erőforrás-gazdálkodás: egyszerűbb beltéri erőforrás mozgatás, hozzáadás és módosítás, automatizált igény szerinti telepítése a DSP függő szolgáltatásoknak úgy mint AEC (Akusztikus visszhangkioltás)
•    Rugalmasság: hatékonyabban támogatott központosított, elosztott vagy hibrid rendszer konfigurációk. Továbbá lehetőség nyílik a jelenlegi és jövőbeni szoftver és szolgáltatás telepítési modellekre.
•    Megbízhatóság: kiegészítő áramforrások, hálózat, tárhely, és feldolgozás, valamint a megszokott Dell BIOS szintű szolgáltatások, beleértve a Dell Remote Access Controlleret (DRAC)

“A váltás célhardverről központosított szoftver megoldásokra video, audio és vezérlő rendszereknél teljesen érthető.” - magyarázza Saar Litman a Wainhouse Research vezető elemzője. “A mai kor AV menedzserei az IT szférában dolgoznak és olyan megoldásokat várnak, amelyek úgy viselkednek mint egy IT megoldás a skálázhatóság, bővíthetőség, kezelhetőség valamint meglévő IT eszközökkel történő kompatibilitás terén. Ez a technológiai bemutató a QSC által itt az ISE rendezvényen, közvetlenül a hardverről szoftverre történő áttéréssel kapcsolódik össze.”

“Azt várjuk ezektől a rendszerektől, hogy egy általános normává váljon a vállalkozások és nagyobb cégek számára a jövőben.” - mondta TJ Adams a Telepített Rendszerek Marketing Igazgatója. “A meglévő, már kiforrott Q-SYS szoftvert egy szabványos Dell EMC szerveren futtatva a felhasználók élvezhetik a teljes visszamenőleges kompatibilitást, valamint egyszerűen bővíthetik is azt, csupán csak  hozzáadva rugalmas és olcsó I/O tárgyalói végpontokat, mint például a nemrég beharangozott I/O-8 Flex Channel Expandert (I/O-8 Flex Csatorna Bővítő). Amennyiben helyi feldolgozásra van szükség egy tárgyalóban, a QSC közepestől a kis méretű egységesített és integrált hálózati eszközei, beleértve az új Q-SYS Core 510i processort is, tökéletesen illeszkednek a rendszerbe.”

“Továbbá, keményen dolgozunk azon, hogy kiaknázzuk a meglévő, széles körben elfogadott technológiákat, amikor annak a legnagyobb jelentősége van, úgy mint Linux alapokat használva a Q-SYS szoftvercsomagjaink számára, hogy egy valós idejű AVC Operációs Rendszert (RTOS) hozzunk létre.”- folytatja Adams. “A partnerségünk a Dell céggel a legújabb bizonyítéka ennek a filozófiának. Globális szakértői a nagyvállalati szintű szerverek tervezésének, gyártásának és terméktámogatásának, így a QSC bizakodva tekint előre e szakértelem előnyeinek implementálására. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Q-SYS szoftver fejlesztő csapatunk számára, hogy azt tegyék amihez a legjobban értenek – az audio, video és vezérlés innovációk határait feszegetve szoftveres szinten, hogy a folyamatosan fejlődő ügyfél és partner igényeket maradéktalanul kielégíthessük."

A nemrégen beharangozott termékek alapján, a QSC folytatni fogja a fejlesztéseket és a Q-SYS Platform bővítését, hogy szabványosított beltéri megoldásokat szolgáltassanak, amelyek rendkívül rugalmasak és egyszerűen telepíthetők, valamint kezelhetők; beleértve a  PTZ-IP konferencia kamerákat, kevesebb csatornaszámú Core processorokat, I/O perifériákat, bridzsek és közvetítő (streaming) hardvereket.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a QSC-vel, így létrehozva az audio, video és vezérlés platform jövőjét.” - mondta Ron Pugh, Dell EMC alelnök és vezérigazgató az Ameriaki OEM Megoldások divíziónál. “Évtizedek óta nagy teljesítményű, magas megbízhatóságú vállalati IT és szerver megoldásokat kínálunk, és felismerjük az olyan szervezetek, - mint a QSC – értékét, akik a szoftverek szintjén innovatív megoldásokat fejlesztenek, a mi IT által jóváhagyott vállalati szerver platformjainkon, ezzel kiépítve az ügyfél által elvárt IT architektúrát és megoldáskészletet.”

“Ahogy az AV és IT osztályok haladnak egy egységesített IT központú szerveződés felé, a menedzsment azt hallja egyfolytában, hogy az audio, video és vezérlés mostantól az ő kezük alá tartozik és szabványosított könnyen és költséghatékonyan bővíthető nagyvállalati platformokat várnak el tőlük.” - mondja Joe Pham, a QSC elnöke és vezérigazgatója. “Az alakítható szoftver alapú AVC platform Dell EMC nagyteljesítményű szabványos szerverek integrálásával, a technológiai bemutatóink az ISE rendezvényen megmutatják az elkerülhetetlen váltást - az iparágunkon belül - a szabványos IT platformokra. A nagyrabecsült szerver partnerünk, a Dell EMC segítségével, ez a demonstráció egy újabb megtestesülése az ‘AV IT alapokra helyezve’ tendenciának, és büszke vagyok rá, hogy a QSC az első, aki elindul ezen az úton.”

A Q-SYS technológiai bemutató megtekinthető a fent említett időpontokban a QSC Systems 7-Q170-es számú standjánál, az Integrated Systems Conference (ISE) rendezvényen Amsterdamban. Ha szeretne feliratkozni egy 15 perces prezentációra, vagy további információkra kíváncsi a QSC Systems-ről az ISE rendezvényen, kérjük látogasson el az alábbi oldalra: www.qsc.com/ise2017

 

A QSC-ről általánosságban

A QSC egy globálisan elismert audio, video és vezérlő megoldásokat gyártó cég, melynek termékei megoldást nyújtanak egy zsúfolt szobától kezdve egészen a stadionokig – valamint mindenhová, ami a kettő között van. A rendszereik egyszerűvé teszik a rugalmas tervezést és integrálást, bővíthető megoldásokkal, amelyek tartalmazzák a natív IT integrációt és a szabványos technológiákat, melyeket az ügyfelek elvárnak. Ez egy AV rendszer, IT megoldásokra építve.

 

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.