interton logo

LUMINODE TERMÉKCSALÁD A LUMINEX-TŐL

A LumiNode a Luminex legújabb termékcsaládja, amely a megnövelt processzálási kapacitás által még több lehetőséget biztosít a felhasználók számára.

A hálózati kommunikációhoz nagy feldolgozási teljesítményre van szükség, ez megköveteli a megnövelt feldolgozási kapacitást. Ma a jelfeldolgozás a legtöbb termék esetén DMX portokon keresztül történik. Ez viszont azzal jár, hogy a fizikai portok merge-elési lehetősége, valamint vezérlése és útvonal választása is korlátozott az eszközök limitált processzálási teljesítménye miatt. Ezért legfeljebb csak két bemeneti forrást vonhat össze a felhasználó. Ám a Luminex most szakított ezzel a kötöttséggel.

Az új LumiNode termékcsalád a megnövelt feldolgozási kapacitásnak köszönhetően kettőnél több bemeneti forrást is képes merge-elni, valamint később adaptálható a jövőben megjelenő protokollokhoz. Minden LumiNode rendelkezik PoE betáplálási lehetőséggel, és 1GB-os Ethernet porttal. Elsőként azt kell kiválasztanunk, hogy milyen funkcióra van szükségünk, ezután azt, hogy ehhez a funkcióhoz szeretnénk-e más plusz funkciókat is kapcsolni. Ezek meghatározása után adhatjuk meg azt, hogy melyik fizikai kijáratot, vagy kijáratokat szeretnénk ezekhez a kiválasztott funkciókhoz használni.
A LumiNode több feldolgozó motorral rendelkezik, mint a fizikai kijáratok száma, ezért lehetséges, hogy több feladatot is összevonhassunk egy fizikai bejárathoz anélkül, hogy a rendszer számára ez gondot okozna.

Bármely kimenet képes a következőkre:

•    Soft-patch: gyors útvonal meghatározás minden fizikai ki-, és bejáratra
•    Forward: a bejövő jel továbbítása egy, vagy több fizikai kimenetre
•    Merge: maximum 4 bejövő jelet, LTP vagy HTP módban összehasonlítani és egy jelként kiküldeni, akár több fizikai kimeneten is
•    Backup: a beérkező jel/jelek figyelése. Ha a beérkező jel/jelek megszakadnak egy kiválasztott fizikai bejáraton, egy előre meghatározott másik aktív bejáratot irányít a megszűnt helyére,
     vagy meghatározott időintervallum után küld egy előre eltárolt jelenetet
•    Crossfade: két bejövő jel között fade-out, vagy fade-in irányítása egy fizikai kijáraton
•    MUX: 4 fizikai bejárat közötti váltási lehetőség
•    Custom: a felsorolt lehetőségek szükség szerinti összevonása


Az erős, live-ra optimalizált fémház, valamint az Ethercon csatlakozó emelik a termékcsalád színvonalát, a státusz visszajelző LED-ek pedig megkönnyítik a felhasználást. A LumiNode 1 esetében nincs szükség illesztőszoftverre a PC-hez való kapcsolódáshoz, azonnal használható (Plug&Play). A PC-t az eszközön található B típusú USB porton keresztül tudjuk csatlakoztatni, így a LAN port szabad marad és az eszköz külső hálózati kártyaként használható. Így egyszerre menedzselhetők az ArtNet-es és a DMX-es eszközök. A két nagyobb testvér, a LumiNode 4 és LumiNode 12 kijelzővel is rendelkezik, amin keresztül látható és állítható a be- és kimenetek processzálása.


A Luminex kizárólagos magyarországi forgalmazója az INTERTON Group.

A LumiNode termékcsalád a gyártó weboldalán: https://www.luminex.be/luminode/

Kérjük, kérdés esetén írjon nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.