interton logo

FRANKFURTBAN JÁRTUNK

2001 óta Frankfurtban a Musikmesse mellett minden évben megrendezésre kerül a Prolight + Sound kiállítás, mely idén április 2-5. között fogadta a látogatókat. Végeláthatatlan hang-, fény-, színpad- és vizuáltechnikai csemege várta az érdeklődőket. Cikkünkben az INTERTON Group által képviselt gyártók legfontosabb újdonságait mutatjuk be, melyek Frankfurtban debütáltak.

 


A d&b audiotechnik standja a Prolight + Sound kiállításon

A d&b audiotechnik standján a népszerű eszközök mellett bemutatásra került a gyártó legújabb B8/Bi8 típusú bassreflex mélysugárzója, mely két darab 6,5”-os hangszóróval rendelkezik. A szub egyedi kialakításának és méretének köszönhetően install és élő felhasználásra is kiválóan alkalmas. A szub magassága 170 mm, melynek köszönhetően konferencia alkalmával akár egy kisebb dobogó alá is befér. A szub 43Hz - 170Hz-es frekvenciamenettel rendelkezik, a maximális hangnyomása 122dB SPL. A B8 szub tökéletes választás az E4, E5, E6 vagy akár a 16C hangsugárzókhoz is. A monumentális KSL line array rendszert is megcsodálhattuk a standon, mely a januári NAMM Show-n debütált.


A High End Systems TurboRay lámpa a Prolight + Sound kiállításon

A High End Systems elhozta a kiállításra az új TurboRay robotlámpáját. A lámpára sugárirányú diffúzorokat szereltek, ami különleges, szinte festői megjelenítést tesz lehetővé. A színhőmérséklet szabályozásnak, valamint a négy külön szegmensre osztott LED fényforrásnak köszönhetően egy sokoldalú robotlámpát kapunk. Természetesen a nagytestvérek, a SolaSpot 3000, és a SolaFrame 3000 is jelen voltak, melyek 1000 Wattos LED fényforrásuk és a széleskörű felhasználási lehetőség miatt valószínűleg sok világítási szakember kedvenceivé válnak hamarosan. A High End Systems bemutatta a HOG konzolcsalád új zászlóshajóját, a HOG 4-18-at is. Fél collal megnövelt, nagyobb felbontású képernyőkkel és alumínium multi tárcsákkal erősített rá a gyártó.

A CLF Lighting standján megismerhettük az új, IP66 védettséggel rendelkező Poseidon Beam robotlámpát. Impozáns fényerejét egy HRI 440 Wattos fényforrás biztosítja. Mivel ez a lámpa teljesen víz- és porálló, ennek megfelelő házba kellett applikálni az eszközt. Így a lámpa egy alumínium testet kapott, mely nem csak a portól és víztől védi meg, de az erősebb mechanikai behatásoktól is.

A Luminex bemutatta az új LumiNode termékcsaládot, ami új dimenziót nyit a fénytechnikusok számára. A LumiNode megnövelt processzálási teljesítménye sokoldalúbb felhasználási lehetőséget kínál. Ráadásul a LumiNode 1 nem csak a fénytechnikusok számára jó megoldás, hanem mindenkinek, aki hálózati megoldásokkal dolgozik a szakmában.


Az Eurotruss "MONSTER" truss a Prolight + Sound kiállításon

Az Eurotruss idén ünnepli fennállásának 25-ik évfordulóját. A hosszú évek alatt számos, a truss rendszerek világában nélkülözhetetlen eszköz és újítás fémjelzi nevüket. A kiállításra sem érkeztek üres kézzel, hiszen többek között bemutatták az új „MONSTER” truss-t, az MTS típust, amiről előzőleg már a weboldalunkon is beszámoltunk.


A Yamaha standja a Prolight + Sound kiállításon

Yamaha standján a nagyágyúkat, a RIVAGE PM10 és PM7 digitális keverőpultokat próbálhatták ki az érdeklődők, a beépített SILK textúrával együtt, melyet soksávos felvétel segítségével tesztelhettek csatornánként. Mellettük a már szintén népszerű CL, QL és TF digitális keverőpultok is felsorakoztak, melyeket szintén kipróbálhattak a stand látogatói. Ráadásul a kiállított TF keverőpultokon már a nemrég megjelent V4.0 szoftver futott, melynek segítségével még sokoldalúbb felhasználási lehetőséget kínál a TF széria.

 

A Prolight + Sound kiállítás a szakma ünnepe és nagy örömünkre szolgál, hogy a képviselt gyártók mellett rengeteg hazai szakemberrel is együtt ünnepelhettünk. Találkozzunk jövőre is Frankfurtban!

Facebook oldalunkon ( https://hu-hu.facebook.com/interton.kft/ ) képes beszámolót jelentettünk meg több általunk képviselt gyártó standjáról.

 

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.