interton logo

DR. BALOGH GÉZA, AZ INTERTON GROUP ALAPÍTÓJA GÁBOR DÉNES ÉLETMŰDÍJAT KAPOTT

Dr. Balogh Géza (a képen középen) okleveles villamosmérnök, egyetemi doktor, a Műszaki tudományok kandidátusa. A BEAG Fejlesztési főosztályán fejlesztőmérnök, osztályvezető (1965-1979), majd főosztályvezető (1980-1992). A „Műszaki akusztika” előadó tanára (KKVF, 1980-2008). Opponens az MTA, BME, KKVF kereteiben. Az Interton Kft. ügyvezető igazgatója (1991-napjainkig).

Kutatásainak fő témája az irányított hangsugárzás és hangvétel. Többhangkapus hangsugárzók és mikrofonok, illetve ezek rendszerének optimalizált működésére, tervezésére 3D modellező rendszert dolgozott ki. Kutató munkáját hasznosítva új hangsugárzó- és komplex hangosítási rendszerek fejlesztését irányítja, amelyek nagy távolságban, vagy nagy utózengésű terekben jó beszédérthetőséget biztosítanak. Kutatási és fejlesztési eredményeit bel, és külföldön több száz megvalósítás követi, mint például a magyar Országgyűlés termének első számítógép vezérlésű hozzászólói hangrendszere, vagy a Paksi Atomerőmű számítógép vezérelt biztonsági hangrendszere.

Dr. Balogh Géza a „Békésy díj” (1992) tulajdonosa, 4 alkalommal nyerte el a „Kiváló feltaláló aranyfokozata” kitüntetést. A Gábor Dénes Életműdíjat 2017. december 14-én a Parlament Felsőházi termében tartott ünnepségen vette át.

Kattintson az alábbi linkre és tudjon meg többet:
http://www.gabordenes.hu/gabor-denes-dij-2017/

rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.