interton logo

D&B: NOIZCALC ZAJ IMMISSZIÓ MODELLEZŐ SZOFTVER

A d&b audiotechnik bemutatja a NoizCalc zaj immisszió modellező szoftverét. A nagy zenei események, fesztiválok engedélyezése régóta megköveteli, hogy egy hivatalos nyilatkozatban közöljék a szervezők, hogy mekkora hangszennyezéssel lesz hatással környezetére a színpad.


A d&b ArrayCalc programjának, - mely az egyik legelismertebb modellező program napjainkban - kiegészítésére készült ez a szoftver, mely a távol-tér zaj immisszióját hivatott modellezni. A program megmutatja, hogy az összetett hangrendszerek milyen hatással vannak a környezetre, számolva a meteorológiai és domborzati viszonyokkal, megfelelve az ISO 9613-2 és Nord 2000 szabványoknak. A NoizCalc a d&b audiotechnic és a SoundPLAN GmbH. szakembereinek közös munkája. A SoundPLANnoise egy az egész világra kiterjedő előírásoknak megfelelő, szélesebb körben akkreditált program, melyet a zajterhelés számításaira használnak. Nagy segítség lehet, hogy a program képes adatokat importálni a d&b ArrayCalc szoftverből.

"Azért fontos az együttműködésünk a SoundPLAN szakembereivel, mert olyan időket élünk, ahol egyre fontosabb szempont a zajterhelés egy szabadtéri esemény tervezésénél". mondja Werner "Vier" Bayer, a d&b termékmenedzsere. "A d&b ingyenes szoftvere lehetővé teszi a tervezőknek, hogy idő előtt tudják, milyen zajterheléssel kell számolniuk. A NoizCalc a hangrendszereket tervező és a környezeti zajjal és szennyezettséggel foglalkozó szakemberek közös megegyezése alapján nyert kibocsájtást, akik úgy vélik, hogy ez is szoros hatással van az ökológiára".


Még a témáról: https://www.dbaudio.com/global/en/products/software/noizcalc/rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.