interton logo

D&B: NOIZCALC ZAJ IMMISSZIÓ MODELLEZŐ SZOFTVER

A d&b audiotechnik bemutatja a NoizCalc zaj immisszió modellező szoftverét. A nagy zenei események, fesztiválok engedélyezése régóta megköveteli, hogy egy hivatalos nyilatkozatban közöljék a szervezők, hogy mekkora hangszennyezéssel lesz hatással környezetére a színpad.


A d&b ArrayCalc programjának, - mely az egyik legelismertebb modellező program napjainkban - kiegészítésére készült ez a szoftver, mely a távol-tér zaj immisszióját hivatott modellezni. A program megmutatja, hogy az összetett hangrendszerek milyen hatással vannak a környezetre, számolva a meteorológiai és domborzati viszonyokkal, megfelelve az ISO 9613-2 és Nord 2000 szabványoknak. A NoizCalc a d&b audiotechnic és a SoundPLAN GmbH. szakembereinek közös munkája. A SoundPLANnoise egy az egész világra kiterjedő előírásoknak megfelelő, szélesebb körben akkreditált program, melyet a zajterhelés számításaira használnak. Nagy segítség lehet, hogy a program képes adatokat importálni a d&b ArrayCalc szoftverből.

"Azért fontos az együttműködésünk a SoundPLAN szakembereivel, mert olyan időket élünk, ahol egyre fontosabb szempont a zajterhelés egy szabadtéri esemény tervezésénél". mondja Werner "Vier" Bayer, a d&b termékmenedzsere. "A d&b ingyenes szoftvere lehetővé teszi a tervezőknek, hogy idő előtt tudják, milyen zajterheléssel kell számolniuk. A NoizCalc a hangrendszereket tervező és a környezeti zajjal és szennyezettséggel foglalkozó szakemberek közös megegyezése alapján nyert kibocsájtást, akik úgy vélik, hogy ez is szoros hatással van az ökológiára".

Bővebb információért keresse közvetlenül kollégánkat!

Fekete Gábor
INTERTON Group - Műszaki menedzser
Telefon: +36 30 689 3197
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még a témáról: http://www.dbaudio.com/en/db/news/detail/article/db-launches-noizcalc-the-far-field-immission-modelling-software-tool.htmlrendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang- és fénytechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.