interton logo

D&B AUDIOTECHNIK ÉS QSC RENDSZEREK A FINN OPERÁÉRT

Kevés opera van a világon, ahol a nagyérdemű anyanyelvén hallgathatja az előadásokat. Az egyik ilyen a Finn Állami Operaház, mely nemrég esett át egy felújításon.

"Ez nem csak egy egyszerű technikai felújítás volt. Azt kértük az új hangrendszer kivitelezőitől, hogy az minden igénynek és kívánalomnak feleljenek meg." - mondta Santtu Sipilä tanácsadó. A terveknek megfelelően a QSC Q-SYS rendszerére épül a teljes létesítmény audio hálózata, a hangtechnika pedig d&b audiotechnik eszközökből áll.

"Annak idején, amikor először építettük a rendszert, még nem létezett az ArrayProcessing technológia, illetve az Y sorozat sem, amelyre most  a választás esett. Nagyon fontos volt, hogy ne legyen nagyobb a régi Q rendszernél, hisz rengeteg produkció igényli a nagy helyet. A másik fontos tényező az újonnan megjelent 10D és 30D erősítők voltak, melyek költséghatékony megoldást jelentettek, ugyanakkor minden tudással rendelkeznek, mely az azt megelőző D80-ban benne volt."

Wolfgang Schulz, a d&b termékmenedzsere tette hozzá: "Az új  erősítők jól illeszkednek a tervezéshez, hisz párhuzamosan használhatóak az analóg és a digitális bemenetek. Mivel az operaház rendszere elég bonyolult, és a redundancia is követelmény volt, egy biztonsági analóg  kapcsolat lett kiépítve az L / C / R hangsugárzókhoz. Ez megoldást ad az elképzelhető legrosszabb forgatókönyvhöz, illetve könnyen integrálhatók a vendég konzolok."

Tudjon meg többet: http://www.dbaudio.com/en/db/news/detail/article/finnish-national-opera-installation-foresees-the-future-with-db.html


rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.