interton logo

D&B AUDIOTECHNIK A LE BERNARDIN-BAN

A La Bernardin New York egyik sztár étterme, hisz megnyitása óta négycsillagos, illetve Michelin-csillagból is kapott már hármat. A díjnyertes szakács, Eric Ripert 1994 óta vezeti az éttermet és úgy gondolja, hogy a zene, a hang fontos része egy ilyen kvalitású helynek.

Különösen este fontos a hangulat miatt, amikor még nincs tele az étterem és ugyanilyen fontos az éjszaka végén is, amikor távoznak az utolsó vendégek. Tehát elengedhetetlen a tökéletes hangminőség egy  nap sikeréért.

"Egyszer eljött hozzám Eric és azt mondta: szeretem a zenét, de az éttermemben nem szól valami jól a cucc. Ezért azt terveztük, hogy a legjobbat építjük be, hogy minden szempontból megfeleljen az elvárásoknak, így döntöttünk a d&b mellett." - meséli Ernie Lake az EL Media Group tulajdonosa.
Lake tervei alapján az XS sorozatra esett a választás. A terem akusztikája már némileg kezelve volt, de további akusztikai felületekre és megoldásokra volt még szükség. Az 5S hangsugárzó eléggé kicsi ahhoz, hogy ne hivalkodjon, de minőségben kompromisszumok nélküli legyen. A koaxiális lesugárzás tökéletesen alkalmazkodott a helyi adottságokhoz. Ezek mellé kerültek a 12S-sub mélysugárzók, a teljes hangkép megszólaltatásáért, melyeket a d&b 10D végfokaira bíztak.

"Ez nem közönséges háttérzene” - meséli Eric – „a tartalom gondosan válogatott. A rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy visszaadja a vokális zene árnyalatait, hogy minden hangja érthető legyen. A zenei tartalom nagyon változatos: külön zenék vannak a kínai ebédre, a vacsorához és a késő esti étkezésekhez is. S ezek minden napszakban más hangerővel szólalnak meg. Tehát a hangrendszernek ugyanolyan tökéletesnek kell lennie, mint az ételeinknek- és higgyék el, ez így is van."

Tudjon meg többet: http://www.dbaudio.com/en/db/news/detail/article/db-provide-a-quality-ingredient-at-le-bernardin.html
rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.