interton logo

D&B AUDIOTECHNIK B22-SUB A SZÍNPAD MAGAZINBAN

Megjelent a SZÍNPAD Magazin 2016. márciusi száma. A magazin 46. oldalán a Fekete Gábor kollégánk által írt szakmai cikket olvashatják a d&b audiotechnik B22-SUB mélysugárzóval kapcsolatban.


Bemutatásra került a B22-SUB, mely a d&b audiotechnik új, többcélú irányítatlan mélysugárzója. A B22-SUB masszív háza egy rendkívül hatékony bandpass tölcsér, mely két darab 18”-os hangszórót rejt, biztosítva a nagy hangnyomást és a kiterjesztett mélyfrekvenciás átvitelt.

A B22-SUB egy régi ismerősre épült. A d&b B2 világszerte elismert és jól bevált mély-sugárzó, köszönhetően jellegzetes hangjának, de több mint húsz év szolgálati idő után ideje volt felfrissíteni. A kimondottan földre helyezett, vagyis „ground stacked” alkalmazásra szánt B22-SUB modern megjelenést, nagyobb teljesítményt és merevebb felépítést ígér. A modern külső a d&b többi sorozatának arculatát jelenti, tehát ezután tökéletesen alkalmazkodik majd azokhoz. A B22-SUB a d&b audiotechnik legrobusztusabb irányítatlan mélysugárzója, ám ha három darabot egymásra helyezünk, és CSA (Cardioid Subwoofer Array) módban használjuk, akkor hatásosan nyomja el a hátrafelé terjedő mélyfrekvenciás hangokat, vagyis kardioid iránykarakterisztikával fog rendelkezni. A B22-SUB ezen kívül infra módban is használható, más meglévő rendszerek kiegészítéseként. Ilyenkor a kiterjesztett frekvenciamenet alsó határa 32 Hz, míg a felső csak 68 Hz, normál módban viszont 37 Hz-től 90 Hz-ig terjed a lesugárzása.

A d&b audiotechnik B22-SUB kizárólagos magyarországi forgalmazója az INTERTON Group. A B22-SUB már megrendelhető a forgalmazónál.

Fekete Gábor
Műszaki menedzser
INTERTON Group


rendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.