interton logo

A YAMAHA NAGYPULTJA VEZÉRELTE A RIÓI KARNEVÁLT

A Rio de Janeiro-i karnevál nem csak a leghíresebb a világon, de jelképe a Brazil kultúrának és fő attrakciója a zene és a tánc szerelmeseinek széles e világon.


Ebben az évben a tüzes ritmusok a Yamaha PM10-nek köszönhetően jutottak el a közönségig. A konzol legfontosabb szerepe az volt, hogy a szamba iskolák hangja, - vagyis minden batucadának – egyértelműen, megkülönböztethetően és érthetően jusson el a felvonulás minden pontjára.

A hangosítás alapvető funkciója az, hogy a hangszerek hangját felerősítve azok  megszólaljanak a hangsugárzókon. Persze ez nem ilyen egyszerű, mert a különböző pontokból különböző időkben jut a nézőkhöz a hang és ez egy érthetetlenen hangzást és kellemetlen élményt hoz létre.
Ez az a pont, ahol a Yamaha RIVAGE PM10 lehetővé teszi a jelek pontos irányítását a megfelelő késéssel a 48 PA toronyhoz. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy mivel a szamba iskolák folyamatos mozgásban vannak, állandóan szükséges a késések kiigazítása.
"Ez tényleg csak egy kis része a PM10 jelfeldolgozási képességének." mondja Valtinho P. Silva  hangtechnikai felügyelő, "és még nem is használtam az elképesztő Silk előerősítőket!"

Bővebb információért keresse közvetlenül kollégánkat:

Fekete Gábor - Yamaha specialista
INTERTON Group - Műszaki menedzser
Telefon: +36 30 689 3197
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még a témáról: http://www.yamahaproaudio.com/europe/en_gb/news_events/newsrelease/2016/0322_10_rio.jsprendszerepites disztribucio ivs digitalis-kreativok interton-egyetem
Az 1990-ben létrehozott INTERTON Group hang-, fény-, színpad-, vizuál- és vezérléstechnikai rendszerek tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával, valamint az ezekhez szükséges világszínvonalú termékek kereskedelmével foglalkozik.
Az INTERTON Group saját fejlesztésű és gyártású hiperkardioid vonalsugárzója, az IVS, a visszhangos terek hangosításának egyik legfejlettebb eszköze a világon.
Az INTERTON Group szakmai, szervezeti és jogi értelemben is felkészült a magánjellegű, vállalati, önkormányzati és állami megbízások teljesítésére, Magyarországon és külföldön egyaránt.
Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatcsoportunkat Magyarország piacvezető hang-, fény- és vizuáltechnikai vállalatai között tartják számon.

Kapcsolat

 • INTERTON Group
 • Címünk:
  1119 Budapest, Major utca 63.
 • Telefon:
  +36 1/371-2040 (Munkaidőben hívható)
 • Fax:
  +36 1/371-2041
 • E-mail:
  info@intertongroup.com
 • Hírlevél

Adatvédelmi tájékoztatónkat az alábbiak szerint érheti el.